македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Кредити

Рамковен револвинг кредитен лимит

Корисници

 • Државјани на Република Северна Македонија, деловно способни лица над 18 години.

Износ

 • Во зависност од проценетата вредност на заложениот имот (1:1  до 1:6  во зависност од атрактивноста на објектот).

Намена

 • Одобрениот рамковен револвинг кредитен лимит може да се користи еднократно или повеќекратно за обезбедување на побарувањата по одобрени кредитни производи.

Рок

 • До 120 месеци или во согласност со рокот на иницијално одобрениот кредитен производ.

Провизии

 

 • 900 денари надомест за обработка на барање.
 • 3.000 денари еднократна провизија за одобрување.
 • Без провизија за администрирање.
 • Надомест за измена на обезбедување за рамковен револвинг кредитен лимит (освен доколку измената се однесува на дополнување на обезбедувањето на рамковниот револвинг кредит лимит) - 1,00% макс. 6.000 денари.
 • Промена на услови за рамковен револвинг кредит лимит - 1,00% макс. 6.000 денари
 • Надомест на процена на недвижен имот – во согласност со тарифата на Банката (без трошоци за процена на недвижен имот што служи како обезбедување на кредитот, до 31.12.2021 година).

Обезбедување

 • Залог на недвижен имот (стан, куќа, деловен простор) со сооднос помеѓу вредноста на изложеноста и обезбедувањето (1:1 до 1:6 во зависност од атрактивноста на објектот).
 • Меница со менична изјава потпишана од кредитобарателот, ко-кредитобарателот.

Потребни документи

 • Барање за рамковен револвинг кредитен лимит.
 • Фотокопија од важечка лична карта или пасош за кредитобарателот и ко-кредитобарателот.
 • Имотен лист.
 • Доказ дека имотот не е под залог
 • Процена од овластен проценител на пазарната вредност на имотот кој се заложува или или вработен проценител во Банката во согласност со Тарифата за надоместоци.
 • Осигурување на имотот и винкулација во корист на ТТК Банка за сите години до конечна отплата на кредитот.
 • Извод од матична книга на родени/венчани.
 • Нотарски акт.
 • Други документи на барање на Банката.
 

Преглед на СВТ 

Лице за контакт:

Бојан Штерјовски

Раководител на Оддел за работа со население

Дирекција за деловна мрежа

Тел.: 02/ 32 47 000 лок. 480

e-пошта: bojan.sterjovski@ttk.com.mk

 

* Последна промена направена на интернет-страницата 1.3.2021 година.


 

Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 5-ти април 2021 година
Известување за измени во тарифата за надоместоци на услугите за дебитни и за кредитни VISA картички
Реализирани едукативни работилници по повод „Глобалната недела на парите“ (Global Money Week)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2021 година
ПОВИК до клиентите - правни лица да извршат упис во Регистарот за вистински сопственици најдоцна до 27.4.2021 година
Кредити со РИЗИКО кредитно животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување до 30.4.2021 година)
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со XXXVI-тото Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти март 2021 година
Известување за упис на клиентите – правни лица во регистарот на вистински сопственици најдоцна до 27 април 2021 година
TTK Банка АД Скопје ја исплати каматата за првата година на сопствениците на корпоративни обврзници - втора емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративни обврзници од втората емисија по каматна стапка од 2,7% на годишно ниво

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување