македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Ненаменски потрошувачки кредити со ризико животно осигурување за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

Референтни каматни стапки

 

Реализирани едукативни работилници по повод „Глобалната недела на парите“ (Global Money Week)

 

 

Мотото „Грижи се за себе, грижи се за своите пари“ го одбележа овогодинешниот настан „Глобална недела на парите“ организиран од страна на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД). По деветти пат финансиските институции и непрофитните организации низ светот, преку многубројни активности, едуцираа милиони деца и млади за финансиската писменост.

 

Во време на сѐ уште присутната пандемија, Банката како општествено одговорна компанија се приклучи кон одбележување на овој настан преку реализација на повеќе онлајн едукативни работилници на тема штедење, паметно управување со парите, правилно користење на финансиските производи и услуги и запознавање со предностите на мобилното и електронското банкарство. Едукативните работилници се реализираа за 70 ученици од две основни училишта, ООУ „Григор Прличев“ од Скопје и ООУ „Коле Неделковски“ од Скопје, и средното општинско училиште СОУ „Јане Сандански“, економско-правна насока, од Струмица.

Преку  креативни презентации и квиз прашалници се говореше за важноста на грижата за личните финансии,  се поттикнаа продуктивни и интересни дискусии со децата и младите за тоа како паметно да управуваат со парите со кои располагаат и како, преку јасно дефинирање на целите, можат да заштедат и да ги остварат своите планови во иднина.

ТТК Банка АД Скопје останува посветена и ќе дејствува активно за ширење на свеста за значењето на финансиската писменост на децата и младите, збогатување на знаењата за финансиските производи и услуги и создавање здрави финансиски навики.

      

 

* објавено на 31.3.2021 година.


 

Одлуки донесени на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 5-ти април 2021 година
Известување за измени во тарифата за надоместоци на услугите за дебитни и за кредитни VISA картички
Реализирани едукативни работилници по повод „Глобалната недела на парите“ (Global Money Week)
Известување за предвремена исплата на пензиите од 29-ти март 2021 година
ПОВИК до клиентите - правни лица да извршат упис во Регистарот за вистински сопственици најдоцна до 27.4.2021 година
Кредити со РИЗИКО кредитно животно осигурување во соработка со „Триглав Осигурување Живот“ АД Скопје (со намален надоместок за одобрување до 30.4.2021 година)
Јавен повик за учество на XXXVI-тата седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со XXXVI-тото Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Известување за исплата на паричните права од социјална, детска и цивилна заштита од 4-ти март 2021 година
Известување за упис на клиентите – правни лица во регистарот на вистински сопственици најдоцна до 27 април 2021 година
TTK Банка АД Скопје ја исплати каматата за првата година на сопствениците на корпоративни обврзници - втора емисија
Известување за исплата на годишна камата за имателите на корпоративни обврзници од втората емисија по каматна стапка од 2,7% на годишно ниво

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување