македонски shqip english
 
Физички лица
Трансакциски сметки
Платен промет
Картички
Кредити
Ризико кредитно животно осигурување
Премиум СМАРТ пакет за приматели на плата/пензија преку Банката
Депозити
Кусур штедење
Онлајн штедење
Мобилно банкарство
Електронско банкарство
Електронски сервиси за информирање
Менувачко работење
Трезорско работење
Апликации физички лица
Правни лица
Сметки
Платен промет
Бизнис картички
Кредити
Депозити
Документарно работење
Електронско банкарство
Трезорско работење
Апликации правни лица
Работа со хартии од вредност
MoneyGram - меѓународен трансфер на пари

 

            ЧЛЕН НА

 

ТТК Банка АД Скопје објавува:

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА СЛЕДНОТО РАБОТНО МЕСТО

БРОКЕР

(1 извршител со договор на определено време, со можност за продолжување)

 

Потребни квалификации и способности (услови што се бараат за вршење на работата):

·     Завршено високо образование од областа на економијата, финансиите или деловното право;

·     Дозвола за работа на брокер (предност е поседување и дозвола за работење за инвестиционен советник); работно искуство во струката ќе се смета за предност;

·     Познавање на законската и подзаконската регулатива од областа на работата со хартии од вредност;

·     Познавање англиски јазик и работа со компјутери;

·     Аналитичност, иницијативност, самостојност, ажурност, навременост;

·     Способност за тимска работа;

·     Комуникациски и организациски вештини;

·     Способност за идентификација на проблеми;

·     Професионално однесување;

·     Пожелно е кандидатот да поседува возачка дозвола „Б“ категорија.

 

Краток опис на работното место:

·     Тргување со хартии од вредност по налог и за сметка на клиенти и по налог и за сметка на Банката;

·     Работење со апликацијата на ЦДХВ – резервирање хартии од вредност и вршење нетрговски трансфер;

·     Анализа на финансискиот пазар и потенцијалните клиенти.

 

Работно време: 40-часовно неделно работно време, од понеделник до петок од 8:00 до 16:00 часот.

 

Локација на работното место:

 

Скопје, Централа на Банката

 

Загарантирана почетна нето-плата:

 

Минимална: 30.000,00 денари

Максимална: ќе биде предмет на договор во зависност од искуството на избраниот кандидат

Останати информации:

Рокот во кој ќе биде извршен изборот ќе биде  45, 90 или 120 дена по истекот на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови треба да испратат кратка биографија (CV) и мотивациско писмо, копија од уверение за завршено образование и копија од дозвола за работа на брокер и/или копија од дозвола за работење за инвестициски советник, најдоцна до 20.5.2020 година, со назнака: „Апликација за брокер“ на следната адреса за е-пошта: kariera@ttk.com.mk или во тврда копија на адреса: ТТК Банка АД Скопје,  ул. „Народен Фронт“ бр. 19а, 1000 Скопје.

 

Ќе бидат контактирани кандидатите кои ќе влезат во потесен круг.

 

*објавено на 12.5.2020 година


 

Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 4-ти јули
Известување за предвремена исплата на јунски пензии
Известување за неработен ден 5.6.2020 година (петок)
ТТК Банка ја продолжи поволноста за бесплатно електронско и мобилно банкарство за физички лица до 30.6.2020 година
Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 2-ри јуни
Јавен повик за учество на XXXIV седница на Собранието на акционери на ТТК Банка АД Скопје
Јавен повик за избор на најповолен добавувач за набавка на канцелариски материјали
Известување за промена на работното време на филијалите и експозитурите од 1.6.2020 година
Известување за предвремена исплата на мајски пензии
Известување за неработен ден – 25.5.2020 година (понеделник)
ТТК Банка АД Скопје со нови промотивни депозити за штедачите - ПРОМО ФИКС во денари и во евра
Известување за работното време на експозитурите на ТТК Банка АД Скопје - Автокоманда и Куманово 1
Оглас за вработување - Брокер
Известување за работното време на шалтерот во т.ц. „Палма Мол“ во Тетово
Известување за промена на работното време на експозитурите од 11.5.2020 година
Известување за исплата на паричните права од социјална заштита од 4-ти мај
ТТК Банка ја продолжи поволноста за бесплатно електронско и мобилно банкарство за физички лица до 31.5.2020 година
Известување за неработен ден – 1 мај 2020 година (петок)
Препораки во врска со исплатата на априлските пензии
Известување за котација на втора емисија на корпоративни обврзници издадени од ТТК Банка АД Скопје
Известување зa исплата на априлски пензии
Известување за работата на експозитурите и филијалите на ТТК Банка АД Скопје за време на Велигденските празници
Известување за промена на работно време на експозитурата на ТТК Банка во Дебар
Известување за променa на работното време на експозитурите од 9.4.2020 година
Одлуки донесени на XXXIII седница на Собранието на акционери
Известување за промена на договорните услови за кредитните производи на правни лица
Известување до акционерите на ТТК Банка АД Скопје
Известување за понудата за одложување на плаќањето на кредитните обврски на клиентите - физички лица
ТТК Банка АД Скопје однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 10,5 милиони денари

 

 

Copyright ТТК БАНКА АД Скопје Народен Фронт 19А 1000 Скопје тел/факс: 02/3236-400 e-mail: ttk@ttk.com.mk мапа на сајтот предупредување